ADEMarchitecten wint de architectuurwedstrijd 'Liberation Garden'

Het gemeentebestuur van Leopoldsburg wil op een historische site (Het ‘Paviljoen van de Commandant van Genie’, of het ‘Chinees Paviljoen’) een toeristische erfgoedsite ontwikkelen, waarvoor de volgende onderdelen gerealiseerd moeten worden:
- renovatie van het bestaande historisch gebouw (‘Chinees Paviljoen’), dat een herbestemming krijgt als toeristische dienst/publieksonthaal/museumshop/kantoorruimte.
- realisatie van een nieuwbouw achter het bestaande gebouw. De nieuwbouw wordt ingericht als belevingsmuseum, met als onderwerp de bevrijding van West-Europa tijdens WO II en de start van de operatie ‘Market Garden’, met linken naar het verhaal van garnizoensstad Leopoldsburg.
- noodzakelijke aanleg van de omgeving (o.a. parktuin, parking en inkom)

We zijn blij mee te mogen schrijven aan dit boeiend verhaal.