"De Boerderaaj" in Bilzen

Erfgoed met een vleugje zink.

Na een boeiend proces van een 6 jaar is het zover: De Boerderaaj in Bilzen kan zijn eerste gasten ontvangen.

De restauratie van een oude vakwerkhoeve is een feit. Vele uren denkwerk en handenarbeid hebben geleid tot het resultaat van vandaag. Een sfeervolle restauratie in het prachtige Haspengouwse landschap.

Voor Onroerend Erfgoed is dit project als case studie een mooi verhaal wat laat zien hoe we vandaag kunnen omgaan met een monument rekening houdende met de ecologische normen die vandaag worden opgelegd. Het ganse project is op ingenieuze wijze omgevormd tot een energetisch geoptimaliseerde woning met B&B kamers. De modernste technieken van verwarming en ventilatie zijn in het project geïntegreerd om zo tot een energiezuinig monument te komen wat klaar staat voor de toekomst.

 

Lees hieronder het artikel wat in VMzink at work verschijnt - september 2019