Verbouwing van een bestaande bibliotheek te Hechtel-Eksel

“In een hoekje met een boekje”Wat is er gezelliger dan in een hoekje te zitten met een boekje? Een bibliotheek ontwerpen als huiskamer van de samenleving, deze gedachte vasthoudend zijn we begonnen aan de inrichting van de nieuwe bibliotheek in Hechtel-Eksel. Het bestaande gebouw was actueel te klein geworden om te fungeren als hoofdbibliotheek. Ook had deze bibliotheek dringend nood aan vernieuwing zowel wat betrof de gebouwenschil en technieken alsook

Dorpshuis te Kinrooi

“Er was eens…”Op de site van de het oude gemeentehuis en jongensschool van Ophoven te Kinrooi werd een wedstrijd uitgeschreven om het oude dorpshuis weer nieuw leven in te blazen. De ruimtelijke evolutie door de tijd heeft er voor gezorgd dat het oude gemeentehuis niet meer de waardering krijgt die het verdient. Parkings tot tegen de gevel en foutief aangesloten recentere bouwvolumes verdringen het gebouw in het straatbeeld. Tijd om

Kimpelkaffee te Bilzen

“Mijn gedacht!”Hoe kan, op een eenvoudige manier, een cafetaria zonder uitstraling, grenzend aan een sporthal, terug een eigen identiteit krijgen dat passanten uitnodigt voor een gezellige babbel tussen pot en pint?Het antwoord voorziet de opdeling van de bestaande, ruimteloze cafetaria in verscheidene deelzones met elk hun eigen identiteit namelijk cultuur, sport, feest- en leescafé. Om in de uitbating het gebruik van de verschillende deelruimtes te kunnen sturen en een versnipperd

Jeugdhuis De Bilding te Bilzen

“Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!”De Bilzerse jeugd had nood aan een plek om samen te komen en zorgeloos te kunnen feesten in een aangename omgeving. Het doel was een gebouw te creëren dat er aantrekkelijk uitziet en tevens budgetvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en duurzaam moet zijn. Er is gekozen voor degelijke industriële materialen die tegen een stootje kunnen. Het geheel heeft een eigen identiteit gekregen door de print tegen

Cultuurcentrum De Kimpel te Bilzen

“Cultuurshock”De herinrichting van de bestaande bibliotheek tot kantoorruimtes, vergaderzalen en expositieruimtes en de herinrichting van de bestaande foyer vormden een grote uitdaging. Deze ruimtes waren zeer gedateerd naar materiaalgebruik en gebruiksgemak. De opdracht bestond erin om met beperkte middelen een maximale make-over van de look and feel te realiseren. De kantoren zijn zo geconcipieerd dat er verschillende landschapskantoren met elkaar in verbinding staan via een centrale gang. Deze waarborgt een

Bibliotheek de Kimpel te Bilzen

“Huiskamer van de stad”In 2009 schreef de Stad Bilzen een architectuuropdracht uit voor de uitbreiding van het vrijetijdscentrum De Kimpel. Bij de indiening van het ontwerp waren we er vast van overtuigd dat een dergelijke site meer nodig had dan een ontwerp voor een welbepaald gebouw. Het opmaken van een masterplan voor de ganse site leek ons onontbeerlijk om structuur te krijgen in het eisenpakket van de bouwheer. Bij de opmaak

Herinrichting badkamer VE-W te Balen

“Baden in het licht”Vanuit de wens dat een badkamer de dag van vandaag meer is dan een functionele ruimte in een woning is deze kleine verbouwing tot stand gekomen. Een geslaagde verbouwing waarbij een sfeer van gezelligheid de basis vormt om te ontspannen en tot rust te komen. Door het materiaalgebruik en de opstelling van de ruimte valt het daglicht in het bad waarna het de gehele ruimte door de

Woning C-V te Assent

“Wonen is dromen… die uitkomen”Verschillende jaren geleden bouwden we deze woning met apothekersruimte. Net zoals bij vele andere mensen is wonen iets dat evolueert in functie van noden of dromen van de bewoners. Hier was dit niet anders. De droom om een zwembad te integreren in de tuin heeft de bewoners doen besluiten dat een aanpassing van de bestaande woning hiervoor essentieel was om een maximale beleving van de vernieuwde