Restauratie vakwerkhoeve N-M te Alken

“Een hedendaags ingevuld vakwerk”De uitdaging bestond erin om een geklasseerde vakwerkhoeve om te vormen naar een hedendaagse woning. Hierbij zijn oprecht materiaalgebruik, hedendaagse detailleringen en ruimtelijkheid net de combinatie die deze woning uniek maakt. Eveneens is de bouwheer tuinarchitect en heeft de relatie met de tuin bijzondere aandacht gekregen. Het tuinontwerp is zo opgebouwd dat er met weinig een maximale beleving is gerealiseerd waarbij de woning en de tuin een

Productiehal te Herk-de-Stad

“Maatwerk als bedrijfsfilosofie”Het voormalige bedrijfsgebouw dat eerder door ons werd ontworpen, is door de blijvende groei van het bedrijf te klein geworden. De woonfunctie die eveneens nog op het perceel was geïntegreerd, heeft dan ook volledig plaats moeten maken voor nieuwe bedrijfshallen met kantoren. Het was voor ons belangrijk om ook op een bedrijventerrein kwalitatieve architectuur te kunnen realiseren. Dit kon door de bijzondere aandacht voor degelijke materialen en verfijnde

Opvang voor jong dementerenden te Tongeren

“De warmste thuis”Deze opvang voor jong dementerenden is een uniek project in Vlaanderen (VIPA gesubsidieerd). Dit door de kleinschaligheid die binnen dit project is gerealiseerd. Hier kunnen 21 personen met voornamelijk jong dementie worden opgevangen in groepen van max. 7 personen. Elke woning bestaat uit een zithoek, keuken, eetplaats en tuin met hieraan de individuele kamers gekoppeld. De doelstelling is om de bewoners zich maximaal thuis te laten voelen. De aangepaste wijze

Kinderopvang te Hoeselt

“Kinderen kleuren het leven”In opdracht van het OCMW van Hoeselt is deze voor- en naschoolse kinderopvang tot stand gekomen. Op kelderniveau zijn bijkomstig opslagruimten voor sport- en cultuurdienst van de gemeente voorzien. Van bij het begin van het ontwerp zijn we ervan uitgegaan dat deze kinderopvang een belevingswereld voor het kind moet zijn waarin het kind centraal staat. Hierbij is er bij de inrichting en afwerking veel aandacht besteed aan

Kantoorruimte te Kortessem

“Thuis op het werk”De wens van de bouwheer bestond er in om enerzijds de bestaande kantoorruimte commercieel meer kracht te geven en anderzijds om terug naar een functioneel, leefbaar en praktisch ingerichte ruimte te komen. Binnen het ontwerp is er gezocht naar een oplossing die zowel een antwoord biedt op de meest voorkomende vragen die ontstaan bij een kantoorruimte (lichtinval, functionaliteit, publiek-privé, …) alsook op het bekomen van een totaalconcept

Herbestemming Milleghemhof tot appartementen en handelsruimte

“Passe-partout”Het Milleghemhof gebouwd in 1909 in het centrum van Mol is een vrijstaande stadsvilla met rijkelijke detailleringen. Een historisch pand dat als waardevol werd beschouwd door de cel onroerend erfgoed maar in een latere periode weer werd gedeclasseerd. Nadat het lokale jeugdhuis hier vertrokken was, stond het 10 jaar lang te verkommeren en te wachten op een investeerder die het pand en de nabije omgeving terug nieuw leven wilde inblazen.

Woning C-V te Assent

“Wonen is dromen… die uitkomen”Verschillende jaren geleden bouwden we deze woning met apothekersruimte. Net zoals bij vele andere mensen is wonen iets dat evolueert in functie van noden of dromen van de bewoners. Hier was dit niet anders. De droom om een zwembad te integreren in de tuin heeft de bewoners doen besluiten dat een aanpassing van de bestaande woning hiervoor essentieel was om een maximale beleving van de vernieuwde