Restauratie vakwerkhoeve N-M te Alken

“Een hedendaags ingevuld vakwerk”De uitdaging bestond erin om een geklasseerde vakwerkhoeve om te vormen naar een hedendaagse woning. Hierbij zijn oprecht materiaalgebruik, hedendaagse detailleringen en ruimtelijkheid net de combinatie die deze woning uniek maakt. Eveneens is de bouwheer tuinarchitect en heeft de relatie met de tuin bijzondere aandacht gekregen. Het tuinontwerp is zo opgebouwd dat er met weinig een maximale beleving is gerealiseerd waarbij de woning en de tuin een

Restauratie vakwerkhoeve B-E te Sint-Lambrechts-Herk

“Een parel in het landschap”De bestaande hoeve is zonevreemd en bestaat uit een vakwerkhoeve met een aanpalende schuur opgetrokken in betonskelet met invulmetselwerk. Bij de restauratie is er veel aandacht besteed aan de echtheid van de materialen en hun verwerking. Hierdoor is de hoeve omgevormd tot een charmante woning met landelijke uitstraling. Huislijkheid met een sfeer van gezelligheid zijn hiervan het resultaat. Door het isoleren van de woning samen met de

Restauratie kasteel met hoeve te Alken

“Goed gepland”Landgoed Leva – de Cléty is een parkkasteeltje in Bidermajer architectuur. Het werd in 1939 gebouwd naar het ontwerp van architect R. Gauthier ter vervanging van de voormalige kasteelhoeve op het aanpalende perceel links. De huidige stallingen alsook de funderingsresten getuigen nog van de omvang van het voormalige landgoed. Het kasteeltje is als monument nog relatief jong, de structuur zuiver en het interieur intact. De tand des tijds liet zich

Restauratie begijnhofhuis N-M te Tongeren

“Bescheiden wonen”In het stratenbegijnhof te Tongeren staan vele charmante begijnhofwoningen die geklasseerd zijn. Deze woning is één van hen die met een bijzondere aandacht voor integratie binnen het bestaande geheel is gerestaureerd. Dit gebeurde op zo’n wijze dat de nieuwe ingrepen duidelijk zijn weergegeven met hedendaagse detailleringen zonder afbreuk te doen aan de bestaande constructie. De bestaande elementen zijn dan ook met uiterste zorg gerestaureerd. Hierdoor is het gezellige van het bestaande begijnhofhuis overeind gebleven met de kwaliteitseisen

Productiehal te Herk-de-Stad

“Maatwerk als bedrijfsfilosofie”Het voormalige bedrijfsgebouw dat eerder door ons werd ontworpen, is door de blijvende groei van het bedrijf te klein geworden. De woonfunctie die eveneens nog op het perceel was geïntegreerd, heeft dan ook volledig plaats moeten maken voor nieuwe bedrijfshallen met kantoren. Het was voor ons belangrijk om ook op een bedrijventerrein kwalitatieve architectuur te kunnen realiseren. Dit kon door de bijzondere aandacht voor degelijke materialen en verfijnde

Opvang voor jong dementerenden te Tongeren

“De warmste thuis”Deze opvang voor jong dementerenden is een uniek project in Vlaanderen (VIPA gesubsidieerd). Dit door de kleinschaligheid die binnen dit project is gerealiseerd. Hier kunnen 21 personen met voornamelijk jong dementie worden opgevangen in groepen van max. 7 personen. Elke woning bestaat uit een zithoek, keuken, eetplaats en tuin met hieraan de individuele kamers gekoppeld. De doelstelling is om de bewoners zich maximaal thuis te laten voelen. De aangepaste wijze

Herinrichting badkamer VE-W te Balen

“Baden in het licht”Vanuit de wens dat een badkamer de dag van vandaag meer is dan een functionele ruimte in een woning is deze kleine verbouwing tot stand gekomen. Een geslaagde verbouwing waarbij een sfeer van gezelligheid de basis vormt om te ontspannen en tot rust te komen. Door het materiaalgebruik en de opstelling van de ruimte valt het daglicht in het bad waarna het de gehele ruimte door de

Herbestemming Milleghemhof tot appartementen en handelsruimte

“Passe-partout”Het Milleghemhof gebouwd in 1909 in het centrum van Mol is een vrijstaande stadsvilla met rijkelijke detailleringen. Een historisch pand dat als waardevol werd beschouwd door de cel onroerend erfgoed maar in een latere periode weer werd gedeclasseerd. Nadat het lokale jeugdhuis hier vertrokken was, stond het 10 jaar lang te verkommeren en te wachten op een investeerder die het pand en de nabije omgeving terug nieuw leven wilde inblazen.

Woning S te Tongeren

“Patio-oohhh!”Deze kleine gezellige stadswoning met een geklasseerde voorgevel had niet meer de ruimtelijke kwaliteit van weleer. De achterliggende koterijen zorgden voor een sombere indruk waarbij licht in de ruimten ver zoek was. Net door dit gegeven wilde de bouwheer het tegenovergestelde realiseren. Een maximaal gevoel van wooncomfort was één van de eisen van de bewoners. Binnen dit concept is de integratie van een patio tussen de oorspronkelijke woning en de

Woning VE-R te Herk-de-Stad

“De binnenkoer als inspiratie”Deze halfopen woning is gebouwd tegen een blinde gevel van een vierkantshoeve. Dit inspireerde om het concept van de koer te vertalen naar de noden van het hedendaags wonen. Vandaar is de woning opgebouwd rond een patio. Het is een interactieve beleving geworden waar binnen en buiten in elkaar overgaan. De integratie van de patio heeft het karakter van de woning volledig bepaald. Zo ontstaat er een intieme