Ontwikkeling de Zouw te Rijkhoven

“Golvend landschap van Haspengouw”Haspengouw staat bekend voor het heerlijk golvende landschap. Dit vertaalt zich ook in dit bouwproject gelegen te midden van dit landschap. Omwille van het aanzienlijke niveauverschil in het terrein zijn 5 van de 8 woningen opgevat als splitlevelwoningen. Deze woningen zijn gelegen aan de straat waar het perceel sterk hellend is. Op deze wijze was het mogelijk om de woningen te koppelen aan hun private buitenruimte en

Appartementen met handelsruimten te Linden

“Landmark op een typische steenweg in Vlaanderen”Dit project is gelegen op één van de vele typische steenwegen die Vlaanderen kent. Het zijn grote verbindingsassen tussen grotere steden waarlangs verschillende dorpen zijn verankerd. Een uniform en kwalitatief architectonisch beeld is hier vaak ver te zoeken.Dit project maakt de koppeling tussen handel en wonen. Het handelsgelijkvloers kan mogelijks in 3 verschillende entiteiten worden opgesplitst in functie van de noodzaak. Hierboven bevinden zich

Inbreidingsproject te Nieuwerkerken

“Duurzaam wonen”Duurzaam wonen in het hartje van de fruitstreek, dat kan binnenkort in het Bloesemhof te Nieuwerkerken. Duurzaamheid is hier niet onopgemerkt voorbijgegaan bij het ontwerp van deze site. Op een steenworp van de kerk en wandelafstand van alle voorzieningen is dit project van 22 comfortabele appartementen met ondergrondse parkeergarage en 7 betaalbare ééngezinswoningen gelegen. Baksteen als duurzaam bouwmateriaal zorgt voor de samenhang tussen de verschillende bouwblokken. Het betreft een

Verbouwing van een bestaande bibliotheek te Hechtel-Eksel

“In een hoekje met een boekje”Wat is er gezelliger dan in een hoekje te zitten met een boekje? Een bibliotheek ontwerpen als huiskamer van de samenleving, deze gedachte vasthoudend zijn we begonnen aan de inrichting van de nieuwe bibliotheek in Hechtel-Eksel. Het bestaande gebouw was actueel te klein geworden om te fungeren als hoofdbibliotheek. Ook had deze bibliotheek dringend nood aan vernieuwing zowel wat betrof de gebouwenschil en technieken alsook

Appartementen met woning te Herent

“Een bunker vanuit de oorlog”Het perceel waar dit project op gerealiseerd is, maakte deel uit van de verdedigingslinie tussen Koningshooikt (Lier) en Waver, gebouwd in 1939 om België te beschermen tegen een Duitse inval. Ook de Hoofdweerstandsstelling genoemd? De linie bestond onder andere uit meer dan 400 bunkers, sluizencomplexen, een antitankgracht en een ‘ijzeren muur’ van coinetet-elementen. De hier aanwezige bunker in het centrum van Herent was zijn context kwijt

Meergezinswoningen te Linden

“Collectief versus individueel”Wonen is een essentiële behoefte van mensen. Hierbij is het fijn om in een fijne omgeving te kunnen wonen. Dit wordt gedragen door een collectief gegeven, de samenleving. Goede buren en vrienden in de directe omgeving geven aan dat je ergens graag woont. Als individu het gevoel te hebben deel uit te maken van een samenleving is essentieel in de beleving van gelukkig zijn.Hier in dit project is

Renovatie zonevreemde hoeve L-D te St. Lambrechts-Herk

“Zonevreemd natuurlijk”De aankoop van een zonevreemde woningen/hoeve is niet voor iedereen zo evident. Voor velen schrikt ‘zonevreemd’ af om over te gaan tot de aankoop van het pand. Maar hier was het een heel doelgerichte keuze van de opdrachtgever om zo in alle rust van de natuur te kunnen wonen. Een grondige kennis van de regelgeving zonevreemde gebouwen en overlegrondes met de administratieve diensten hebben ervoor gezorgd dat de wensen

Woning S te Hasselt

“Heerlijk wonen nabij de stad”Deze landelijke woning is gelegen net buiten de grote ring van Hasselt. Hierbij ervaar je de rust van het platteland zonder te moeten inboeten op de voordelen van de stad.De statige woning wordt verbonden door een overdekte buitenruimte aan een tweede woonentiteit beide zo ontworpen dat er een aangename sfeer wordt gecreëerd rond de waterpartij die omsloten deel uitmaakt van het terras. Verder is er een

Dorpshuis te Kinrooi

“Er was eens…”Op de site van de het oude gemeentehuis en jongensschool van Ophoven te Kinrooi werd een wedstrijd uitgeschreven om het oude dorpshuis weer nieuw leven in te blazen. De ruimtelijke evolutie door de tijd heeft er voor gezorgd dat het oude gemeentehuis niet meer de waardering krijgt die het verdient. Parkings tot tegen de gevel en foutief aangesloten recentere bouwvolumes verdringen het gebouw in het straatbeeld. Tijd om

Uitbreiding kantoren Vandersanden te Bilzen

“Het landschap als metafoor”De prachtige context van het golvend Haspengouwse landschap wordt als metafoor gebruikt in het ontwerp. Er is gekozen om de site niet verder te belasten met gebouwen en verharding door de ingreep te beperken tot een minimum en een belevingspark te creëren met vloeiende wanden die refereren naar dit glooiende landschap en de verschillende functies op de site verbinden. Tevens zijn deze wanden dragers voor het tonen