Concept

“Thuis op het werk”

De wens van de bouwheer bestond er in om enerzijds de bestaande kantoorruimte commercieel meer kracht te geven en anderzijds om terug naar een functioneel, leefbaar en praktisch ingerichte ruimte te komen. Binnen het ontwerp is er gezocht naar een oplossing die zowel een antwoord biedt op de meest voorkomende vragen die ontstaan bij een kantoorruimte (lichtinval, functionaliteit, publiek-privé, …) alsook op het bekomen van een totaalconcept waarbij het aantal ‘zware’ ingrepen tot een absoluut minimum worden beperkt. Het ontwerp vertaalt zich in een open landschapskantoor waarbij er gestreefd werd naar een duidelijke leesbaarheid van de ruimte bij het betreden van de zaak. Intimiteit tegenover openheid waarbij elk bureau zijn eigen cocon vormt in het groter geheel. Beide kernwoorden worden in het ontwerp verder doorgetrokken in materiaalkeuze, kleurkeuze en verlichting om het gevoel van privé en publiek te versterken.

“Thuis op het werk”

De wens van de bouwheer bestond er in om enerzijds de bestaande kantoorruimte commercieel meer kracht te geven en anderzijds om terug naar een functioneel, leefbaar en praktisch ingerichte ruimte te komen. Binnen het ontwerp is er gezocht naar een oplossing die zowel een antwoord biedt op de meest voorkomende vragen die ontstaan bij een kantoorruimte (lichtinval, functionaliteit, publiek-privé, …) alsook op het bekomen van een totaalconcept waarbij het aantal ‘zware’ ingrepen tot een absoluut minimum worden beperkt. Het ontwerp vertaalt zich in een open landschapskantoor waarbij er gestreefd werd naar een duidelijke leesbaarheid van de ruimte bij het betreden van de zaak. Intimiteit tegenover openheid waarbij elk bureau zijn eigen cocon vormt in het groter geheel. Beide kernwoorden worden in het ontwerp verder doorgetrokken in materiaalkeuze, kleurkeuze en verlichting om het gevoel van privé en publiek te versterken.

Informatie

Categorieën

Werken
Interieur
Verbouwing

Bouwheer

KBC verzekeringskantoor Leroi

Oplevering

3 maart 2015