Bibliotheek van Bilzen uitgeroepen tot beste bibliotheek!

Bibliotheek van Bilzen uitgeroepen tot beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel, een bekroning op ons werk!

Bibliotheek Bilzen werd door publiek en vakjury verkozen tot Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017/2018!

De openbare bibliotheek van Bilzen haalde samen met vijf andere bibliotheken -één per Vlaamse provincie en één uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest- de finale. Die bestond uit een stemronde voor het publiek, waarvoor elke bibliotheek een filmpje moest maken en een beoordeling door de vakjury. Tijdens het VVBAD-congres Informatie aan Zee overhandigde Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media en Jeugd, de NBD Biblion Award aan bibliothecaris Jannie Nijssen en zijn team.

De verkiezing is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad en vindt elke twee jaar plaats in samenwerking met de VVBAD. We feliciteren de bibliotheek van Bilzen met hun overwinning!

De Kimpel Bilzen is beste bib

Een jury van bibliothecarissen heeft De Kimpel gekozen als beste bib van Vlaanderen en Brussel. Dat is in Oostende bekendgemaakt. Er was één genomineerde per provincie. De Kimpel zet volop in op digitale verwerking en ruime dienstverlening. Dat is nu beloond. 

De Kimpel is de zoveelste in een reeks van vernieuwende multimediale bibliotheken in Vlaanderen en Brussel. De tijd van de stoffige "boekerij" ligt ver achter ons. Bijna 3 jaar geleden ging het nieuwe gebouw aan de Eikenlaan open. Het is een project van het ADEM-architectenteam uit Hasselt, van Donald Nijssen en Maarten van Eyck. Ze ontwierpen een licht en helder gebouw met veel hoeken en een afwisseling van rustige en bruisende ruimtes. De Kimpel is dagelijks open van 's ochtends tot 's avonds.

Zen-ruimte

De Kimpel zet volop in op beleving en op de digitale verwerking van inschrijven, uitlenen, verlengen en binnenbrengen. Er zijn veel culturele activiteiten en ontmoetingen. Vijf themahoeken hebben een link met het lokale leven. Zo verwijst de themahoek muziek naar het legendarische festival Jazz-Bilzen, en naar de vele rockbands die er in de streek actief zijn. 5 van de themahoeken hebben een mediatafel met touchscreen, die focust op nieuwe aanwinsten en komende activiteiten. Voor wie het allemaal wat stiller wil, is er ook een Zen-tuin. De bibliotheek van de toekomst heeft Limburg bereikt.

VRTNWS - Lucas Vanclooster 14 september 2017

Daarom is bibliotheek Bilzen beste van Vlaanderen en Brussel

De Bilzerse bib is verkozen tot de beste van Vlaanderen en Brussel. De jury was op de prijsuitreiking in Oostende vol lof over het gebouw, de inrichting, de klantgerichtheid en de lokale verankering. Door de creatieve en thematische inrichting vonden mystery guests bibliotheek De Kimpel een inspirerende plek.

TVLimburg - Dirk Bilion 14 september 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *