“Landmark op een typische steenweg in Vlaanderen”


Dit project is gelegen op één van de vele typische steenwegen die Vlaanderen kent. Het zijn grote verbindingsassen tussen grotere steden waarlangs verschillende dorpen zijn verankerd. De steenweg snijdt dwars door de groene long van Linden. Door in de hoogte te bouwen krijgen verschillende appartementen een maximale beleving op het groen van de omgeving.

Dit gebouw is het landmark geworden voor de invalsweg die naar het centrum van Linden gaat. Een architectuur met een duidelijke horizontale geleding die het bouwvolume afslankt en de richting van de steenweg accentueert. De combinatie van gevelsteen en houten gevelbekleding zorgen voor een kwalitatieve en hedendaagse uitstraling.

Dit project maakt de koppeling tussen handel en wonen. Het handelsgelijkvloers kan mogelijks in 3 verschillende entiteiten worden opgesplitst in functie van de noodzaak. Hierboven bevinden zich 23 appartementen die mede het beeld in de straat bepalen. Dit alles opgebouwd op een ondergrondse parkeerkelder die zicht uitstrekt onder het gehele gebouw.