“Mijn gedacht!”

Hoe kan, op een eenvoudige manier, een cafetaria zonder uitstraling, grenzend aan een sporthal, terug een eigen identiteit krijgen dat passanten uitnodigt voor een gezellige babbel tussen pot en pint?
Het antwoord voorziet de opdeling van de bestaande, ruimteloze cafetaria in verscheidene deelzones met elk hun eigen identiteit namelijk cultuur, sport, feest- en leescafé.

Om in de uitbating het gebruik van de verschillende deelruimtes te kunnen sturen en een versnipperd gebruik te vermijden, werden er per zone verschillende dimbare lichtcircuits voorzien om de deelzones afzonderlijk en indien nodig uit te lichten. Hierdoor is er ook de mogelijkheid om, visueel, de cafetaria te verkleinen of te vergroten zonder de toepassing van de traditionele scheidingswanden.
De bestaande toog, vloer en schilderwerken kregen een totale make-over waarbij het bestaande meubilair plaats heeft gemaakt voor hedendaags, sfeervol meubilair. Al deze kleine insteken hebben een aanzienlijke invloed op het groter geheel. Vaarwel cafetaria! Welkom Kimpelkaffee!.