Concept

"Er was eens..."

Op de site van de het oude gemeentehuis en jongensschool van Ophoven te Kinrooi werd een wedstrijd uitgeschreven om het oude dorpshuis weer nieuw leven in te blazen. De ruimtelijke evolutie door de tijd heeft er voor gezorgd dat het oude gemeentehuis niet meer de waardering krijgt die het verdient. Parkings tot tegen de gevel en foutief aangesloten recentere bouwvolumes verdringen het gebouw in het straatbeeld. Tijd om de ziel van dit mooie patrimonium terug te geven aan de buurtbewoners. Dit doen we door een omsloten voortuin te creëren met een tuinmuur in recuperatiesteen van de af te breken achterliggende zaal die niet meer voldoet aan de noden van vandaag. Eveneens zal de nieuwe zaal het bestaande pand omarmen waarbij het oude gebouw het decor vormt van de nieuwe zaal. De opstelling van beide volumes zorgt ervoor dat het oude gemeentehuis terug de ruimte krijgt die het verdient. Dit geheel zal als landmark het nieuwe buurthuis terug aanwezig maken in het straatbeeld. De bouw van dit project zorgt voor een frisse wind door het verenigingsleven van de omwonenden en zal ertoe leiden dat dit een plek wordt om te koesteren.

"Er was eens..."

Op de site van de het oude gemeentehuis en jongensschool van Ophoven te Kinrooi werd een wedstrijd uitgeschreven om het oude dorpshuis weer nieuw leven in te blazen. De ruimtelijke evolutie door de tijd heeft er voor gezorgd dat het oude gemeentehuis niet meer de waardering krijgt die het verdient. Parkings tot tegen de gevel en foutief aangesloten recentere bouwvolumes verdringen het gebouw in het straatbeeld. Tijd om de ziel van dit mooie patrimonium terug te geven aan de buurtbewoners. Dit doen we door een omsloten voortuin te creëren met een tuinmuur in recuperatiesteen van de af te breken achterliggende zaal die niet meer voldoet aan de noden van vandaag. Eveneens zal de nieuwe zaal het bestaande pand omarmen waarbij het oude gebouw het decor vormt van de nieuwe zaal. De opstelling van beide volumes zorgt ervoor dat het oude gemeentehuis terug de ruimte krijgt die het verdient. Dit geheel zal als landmark het nieuwe buurthuis terug aanwezig maken in het straatbeeld. De bouw van dit project zorgt voor een frisse wind door het verenigingsleven van de omwonenden en zal ertoe leiden dat dit een plek wordt om te koesteren.

Informatie

Categorieën

Ontspannen
Restauratie
Wedstrijd
Interieur
Verbouwing

Bouwheer

Gemeente Kinrooi

Oplevering

1 januari 2018